Menu
Nordsjællands Fjernstyrings Klub

HLG/DLG

29-10-2016


HLG (Hand Launched Glider)

HLG flyvning er en konkurrence sport, modellen kastes fra jorden og man skal så flyve så lang tid som muligt. Der findes en del andre konkurrencer med HLG flyvere, som f.eks. golf flyvning hvor man flyver på en bane som kunne minde om en golfbane. Modellen kastes rundt på banen og landingen skal være så tæt på "flaget" som muligt. Hos NFK flyver vi kun HLG som "hyggeflyvning" på vindstille dage.

HLG modellen:

En HLG model er bygget af glas/kulfibre og balsa træ. Den vejer mellem 300-400 g. og styres ofte kun ved højde og sideror. Modellen skal være så let som muligt, og er ofte meget let at bygge, har rolige flyve egenskaber, og egner sig derfor godt som en begyndermodel. Der skal benyttes radioudstyr af micro klassen da modellen ellers bliver for tung.

DLG (Discos Launched Glider)

DLG er en variant af HLG, her kastes modellen som en diskos - deraf D'et. Denne startmetode sender modellen betydelig højere op end spydkast metoden.

Modellen som anvendes til DLG er næsten magen til en HLG model, men ofte lettere. Den er forstærket med kulfiber da startmetoden udsætter modellen for store belastninger.


Svæve discipliner


Funktionalitet opdateret 5/12-2022
Copyright © 1999-2024 by NFK, Nordsjællands Fjernstyringsklub.
All rights reserved.